OASIS ENERGY

Warmtepompen: installaties en herstellingen, ook voor zwembaden

Installateur geruisloze warmtepompen

Als erkend verwarmingsinstallateur zijn we gespecialiseerd in de plaatsing van warmtepompen voor verwarming van woningen, kantoren, zwembaden of voor klimaatregeling zoals koeling en ventilatie . Ze kunnen ook worden aangewend in combinatie met andere bronnen van klassieke of hernieuwbare energie. Vlaanderen voorziet via Fluvius premies en verhoogde premies voor een heel aantal gevallen. Eén van de voorwaarden is dat de installatie door een aannemer met certificaat van bekwaamheid is gebeurd.

De jongste generatie warmtepompen van Vaillant of Dimplex onderscheiden zich door hun:

  • quasi geruisloosheid
  • compacte en discrete vormgeving
  • laag tot zeer laag energieverbruik: driekart is groene energie
  • bedrijfszekerheid
  • levensduur.

 

Voor meer informatie kunt u Oasis-Energy telefonisch of via mail contacteren. Laat ons weten hoe wij u kunnen helpen. Steeds na afspraak.

Er zijn drie systemen: lucht/lucht, lucht/water & bodem/water warmtepompen.

Lucht/lucht warmtepompen

Deze oplossing voorziet in een buiten- en binnenunit. De energie, van de buitenlucht gewonnen dankzij de klassieke warmtepomp, wordt de te verwarmen of te koelen ruimte ingeblazen via een of meerdere binnentoestellen. Deze laatste zijn verkrijgbaar in vloer-, wand-, plafond- of inbouwmodel.

Lucht/water warmtepompen

Dit type haalt evenzeer zijn energie uit de buitenlucht en zet deze om in warm water voor het verwarmen van de radiatoren en/of de boiler. Daarom is de lucht-water warmtepomp geschikt ter vervanging of ter aanvulling van de klassieke verwarmingsketel. Binnen moet er immers niet uitgebroken worden.

Bodem/water warmtepompen

Deze enigszins duurdere geothermische systemen onttrekken hun warmte aan de bodem (mits horizontaal buizennetwerk) ofwel aan het grondwater (verticaal buizennetwerk). Ze kunnen dienen voor verwarmings- en airco toepassingen en grotendeels voor de projecten van nieuwbouw of grondige verbouwingen.

Goed advies dat rekening houdt met de specifieke omstandigheden, de energiebehoeften en het budget, onberispelijke plaatsing en aansluiting, degelijke dienst na verkoop en dit alles tegen een goede prijs vormen de allerbelangrijkste factoren van het succes van onze onderneming.